Суспільство
9 квітня 2015
Дванадцятьом пораненим воїнам АТО омив ноги єпископ УГКЦ (відео)
«Таке буває раз у житті, я відчуваю очищення»
news-image

У Чистий четвер, 9 квітня, у львівському Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла відбулось ранішнє богослужіння.

Після Літургії Преосвященніший Владика Михаїл (Колтун) — керівник Департаменту Патріаршої Курії Української Греко-Католицької Церкви у справах душпастирства силових структур України, омив ноги дванадцятьом військовим, захисникам Батьківщини, учасникам бойових дій на сході України. Про це повідомляє Zaxid.net.

На службу Божу прийшли поранені бійці добровольчих батальйонів, прикордонної служби, Збройних Сил України, воїни, які перебувають на лікуванні у військовому госпіталі, а також волонтери.

 

 

Нам дуже приємно, що ми беремо участь у такому обряді. Таке буває раз у житті, я відчуваю очищення, — наголосив Михайло, військовослужбовець 80 окремої аеромобільної бригади, який отримав поранення у Слов’янську.
Таїнство умивання ніг є освяченим дійством, яке вказує кожному з нас на те, аби ми підтримували один одного в усіх життєвих справах. А омивати ноги воякам АТО — це велика радість. Ми мусимо пам’ятати, що сьогодні як ніколи важливо підтримувати брат брата у небезпеці, труднощах та в усіх потребах життя, — розповів владика Михаїл.

 

Читайте також: Писанка об’єднує Україну (фото)