Події
13 липня 2015
Поранений правоохоронець розповів про перестрілку у Мукачевому (ВІДЕО)
За словами міліціонера, бійці "Правого сектору" стріляли з усієї зброї, що у них була, не зважаючи на мирних жителів поруч.
news-image

Як повідомляє «Єдність» із посиланням на прес-службу МВС, один із правоохоронців, які отримали поранення в ході перестрілки в Мукачевому, повідомив, що як тільки спецназівці приїхали на місце інциденту, вони відразу потрапили під обстріл.

Надійшла команда, що в місті Мукачево є озброєні в масках люди. Виїхали на затримання. Приїхали, почали висаджуватися, почалася стрілянина... Дуже сильно стріляли, били з гранатомета, - сказав поранений міліціонер. - Через три хвилини після початку перестрілки отримав поранення в результаті попадання снаряда гранатомета в бронещит. Вони перші почали стрілянину. Ми стояли на 200 метрів. Ми тільки вискочили з автобуса, і по нас почали бити. Кого там бачити? Там не можна було голову підняти. Лупили з усього, з чого могли. Їм все одно було, що там люди далі в цивільному, що заправка поруч.

Нагадаємо, 11 липня в Мукачеві відбулася перестрілка. Прокуратура повідомила, що 20 озброєних людей у ​​камуфляжній формі з написами "Правий сектор" з метою розподілу сфер впливу, призначили зустріч місцевим жителям в одному з кафе. Після цього на грунті конфлікту вони почали стрілянину.

Народний депутат від "Народного фронту", член колегії МВС Антон Геращенко повідомив, що загинули три людини, ще семеро - поранені. За останніми даними, поранено 11 людей, вісім з них перебувають у лікарнях.

ДУК "Правий сектор" заявив, що дана ситуація сталася, бо вони блокували проходження контрабанди. У зв'язку з ситуацією в Мукачеві всі військово-політичний рух ДУК було піднято по бойовій тривозі. Пізніше нардеп Віктор Балога повідомив, що "ПС" готовий здати зброю, якщо буде рішення лідера "Правого сектора" Дмитра Яроша.
У зв'язку з перестрілкою в Мукачеві прокуратура почала розслідування за фактом створення злочинної організації та терористичного акту. Створена спільна слідчо-оперативна група з числа працівників центральних органів ГПУ, СБУ і МВС. Президент виніс події в Мукачевому на обговорення Військового кабінету.

Читайте також: У Мукачевому зникли бійці Правого сектора - губернатор