Події
25 січня 2016
Фінська компанія спростовує повідомлення про роботу в Криму
Компанія Kemppi є постачальником зварювального обладнання.
news-image

Інформаційне агентство ТАРС у неділю опублікувало інтерв'ю з генеральним директором російського представництва компанії Kemppi Євгенією Копотевою, згідно з якою компанія починає працювати в Криму з місцевими суднобудівними підрядниками. Крім того, за словами гендиректора російського представництва, Kemppi збирається взаємодіяти і з навчальними закладами Криму, передає «Є!» із посиланням на Yle.

Генеральний директор компанії Анссі Рантасало вважає, що сталося непорозуміння. За словами Рантасало, який дав інтерв'ю Yle, ТАРС повинен був уточнити, що мова йде лише про маркетингові дослідження. Рантасало підкреслив, що санкції ЄС забороняють торгувати з Кримом, і ніяких дій, що йдуть врозріз з цими санкціями, компанія не вживає.

Нагадаємо, ЄС наклав пакет санкцій на ведення бізнесу з Кримом після того, як Росія вирішила відокремити півострів від України і приєднати його до російських територій.

Рік тому фінське турагентство Lähialuematkat також спростувало повідомлення російських ЗМІ про те, що компанія нібито планує організовувати поїздки фінських туристів до Криму.

Читайте також: Житель Дніпропетровщини намагався дати прикордонникам хабара, аби його товар пропустили в Крим