Світ
23 червня 2016
Користувачі фінських соцмереж розгадали таємницю фотографії зі слонами, що пили воду з фонтана
Користувачі впізнали події 1964 року.
news-image

У таксиста з Гельсінкі Аалто Ватая була в 1950-1960-х звичка фотографувати на роботі різні цікаві події столичного регіону. У вісімдесятих він вийшов на пенсію, передає «Є!» із посиланням на Yle.

Кілька років тому Ватая помер, і серед його майна знайшлася фотографія, на якій кілька слонів п'ють воду зі знаменитого столичного фонтану «Хавіс Аманда».

Фотографію придбав житель фінської столиці Петрі Ювонен і розмістив в фейсбук-групі «Райони Гельсінкі раніше і зараз». Ювоно попросив користувачів пояснити, що відбувається на фотографії і чому слони в такій кількості знаходяться в центрі Гельсінкі.
Після цього фотографія розійшлася по соціальним мережам. Користувачі стали робити припущення, що слони могли робити в Гельсінкі.
У міському музеї Гельсінкі не змогли пояснити загадку слонів.

Після того, як редакція Yle кілька днів тому попросила читачів допомогти з розгадкою фотографії, надійшло безліч повідомлень з розповідями про цю історію.

З'ясувалося, що індійські слони належали цирку шведа Тролле Родена, який називався Circus Caravan і приїжджав на гастролі до Фінляндії у 1964 році.

У Гельсінкі цирк виступав на пустирі неподалік від нинішнього торгового центру Камппі. Прохід слонів по Маннерхеймінтіе потрапив навіть в вечірній випуск теленовин.

Очевидно, що в Фінляндії більше ніколи не було так багато слонів, оскільки в фінських зоопарках слони не утримуються.