Події
31 серпня 2016
Глава МВС Туреччини пішов у відставку
Пост глави МВС зайняв міністр праці і соціального забезпечення Туреччини Сулейман Сойлу.
news-image

Міністр внутрішніх справ Туреччини Ефкан Ала пішов у відставку. Про це в середу, 31 серпня, заявив прем'єр-міністр країни Біналі Йилдирим після зустрічі з турецьким лідером Реджепом Тайіпом Ердоганом, передає видання Hürriyet, повідомляє «Є!»

Пост глави МВС зайняв міністр праці і соціального забезпечення Туреччини Сулейман Сойлу.

На місце, що звільнилося (пост глави Міністерства праці та соціального забезпечення) призначений депутат від провінції Бурса Мехмет Мюеззіноглу, - сказав глава уряду Туреччини.

Як зазначив Йилдирим, Ефка Ала покинув свій пост після ряду терактів, скоєних бойовиками терористичного угрупування «Ісламська держава» і екстремістами забороненої в Туреччині Робочої партії Курдистану.

26 серпня біля КПП в місті Джізре вибухнув замінований автомобіль. В результаті дев'ять осіб загинули, ще 70 отримали поранення.

За два дні до цього стався вибух в турецькому місті Газіантеп під час весільної церемонії. В результаті атаки терориста-смертника загинула 51 людина, близько 70 отримали поранення.

З січня 2013 по травень 2016 року, як передає агентство, Мюеззіноглу очолював Міністерство національної охорони здоров'я Туреччини.

Читайте також: Т.В.О. ректора НАУ, спійманий на хабарі, запевняє, що не з'явився на судове засідання через поганий стан здоров’я (відео)