Російські слідчі відкрили карну справу проти "Масандри"
Підставою для кримінального провадження, згідно з повідомленням, стали численні порушення, виявлені в ході ревізії
news-image

Кримське головне слідче управління РФ порушило кримінальну справу за фактом зловживань на знаменитому виноробному підприємстві "Масандра". Про це пише "Єдність" з посиланням на "Коммерсант".

Підставою для кримінального провадження, згідно з повідомленням, стали численні порушення, виявлені в ході ревізії підприємства.

За словами старшого помічника керівника ГСУ по Криму Євгенії Бєлікової, на даний момент виявляються особи, причетні до знайдених порушень. Разом з тим, навідомо, які саме порушення було знайдено.

"Кримінальну справу відкрито за фактом порушень, а не відносно деяких осіб. До нас надійшли результати ревізії, ми їх вивчили, було прийнято рішення про порушення кримінальної справи", - повідомила Бєлікова.

Справу порушено за ст. 201 КК РФ (зловживання повноваженнями).

На початку осені прокурор Криму Наталія Поклонська вже заявляла про "серйозні порушення фінансової дисципліни та факти крадіжок" на "Масандрі", а глава окупованого Криму Сергій Аксьонов оприлюднив та суму збитків від фінансових зловживань. За його словами, вона склала 4,3 млрд руб.