Війна
27 жовтня 2016
Проросійські бойовики намагаються відбити прямий шлях до Маріуполя (відео)
Бойовики стріляють, прикриваючись цивільними та застосовують увесь наявний у них арсенал, адже добре знають, що вогню у відповідь не отримають.
news-image

Активні бойові дії на Маріупольському напрямку не вщухають навіть вдень. З позицій українських армійців поблизу Широкиного добре видно, як з окупованої Саханки бойовики відкривають вогонь з гранатометів.

Військові кажуть, із Саханки бойовики стріляють, прикриваючись цивільними та застосовують увесь наявний у них арсенал, адже добре знають, що вогню у відповідь не отримають, інформує «Є!» з посиланням на УНІАН.

"Працює АГС, СПГ, мінометка. Останнім часом підключається ствольна артилерія. Не соромляться хлопці взагалі. Вони нахабні, як росіяни в Єгипті, – так і тут: ведуть себе як загарбники", – розповідає військовослужбовець ВМС ЗСУ "Граф".

За словами військових, артилерія на цьому напрямку працює для того, аби налякати, применшити бойовий дух, вибити позиції. Лінія Широкине-Водяне має стратегічне значення, тому ворог не припиняє спроб витіснити їх звідти, переконані українські захисники.

"За нашими спинами – Маріуполь. Розуміємо, що хочуть взяти Новоазовську трасу – це прямий шлях на проходження техніки. Скільки ми вже бачили – і спецназ їхній, і "еліта Шойгу" приїжджала. Всі бачили, всі спостерігали та працювали", – стверджує боєць Микола.

На цій ділянці фронту відстань до противника не більше півкілометра, тож укріплювати позиції не припиняють по обидва боки лінії зіткнення.

"Теж окопуються. Проте бояться нас – це найголовніше. Нехай бояться. Ми – кращі! Тому що це наша земля, і ми на ній стоїмо та нікому її не віддамо", – каже військовослужбовець ВМС ЗСУ "Батя".