Політика
15 грудня 2014
Савченко оголосила голодування, - адвокат
Таке рішення було викликане відмовою пропустити до Савченко лікаря-отоларинголога
news-image

Українська льотчиця Надія Савченко, яка ув’язнена у російському СІЗО, оголосила голодування. Про це в ефірі "Громадського.ТВ" розповів адвокат льотчиці Марк Фейгін, пише "Єдність".

За його словами, рішення було викликане відмовою пропустити до Савченко лікаря-отоларинголога. Як розповів захисник, українка зараз дуже погано чує одним вухом та у неї почало боліти інше, тому "проблема з її оглядом стоїть дуже гостро".

"Вона може втратити слух і це може вплинути на її долю, подальшу кар’єру як військовослужбовця. Це для неї дуже важливо", – наголосив Фейгін.

Тим часом, як розповів адвокат, захист Савченко готується подати до російського суду заяву про закриття справи за відсутністю складу злочину, оскільки наявні докази того, що у момент загибелі російських журналістів, льотчиця вже була затримана у Луганську. Зокрема місцезнаходження льотчиці в момент вчинення злочину вдалося виявити за даними її телефону.

"Справа має політичний сенс, тому вони (слідство) і надалі можуть ігнорувати докази невинуватості Савченко", - наголосив адвокат.

Нагадаємо, що на початку липня 2014 року Савченко опинилась на території Росії і була звинувачена у вбивстві російських журналістів. Рішенням ПЦ "Меморіал" Надія Савченко офіційно визнана політичним в'язнем. Її також обрано народним депутатом України.