Політика
17 листопада 2016
Хто з нардепів не дав згоди на притягнення до відповідальності Новинського? (список)
Регламентний комітет одностайно підтримав пропозицію розглянути вказане питання на наступному засіданні.
news-image

Як відомо, регламентний комітет Верховної Ради відклав питання зняття депутатської недоторканності з представника "Опозиційного блоку" Вадима Новинського, який фігурує в кримінальній справі про тиск на церкву. Відповідне рішення було ухвалене на засіданні у середу, передає «Є!»

Комітет одностайно підтримав пропозицію розглянути вказане питання на наступному засіданні.

Своєю думкою з цього приводу поділився головний редактор інтернет-видання "Цензор.Нет" Юрій Бутусов.

Народні депутати з регламентного комітету Верховної Ради сьогодні не дали згоди на притягнення до відповідальності депутата Вадима Новинського. Вони вважають, мабуть, що депутати - це такі собі привілейовані істоти, надлюди, і якщо їм хочуть висунути підозру правоохоронні органи, то депутати самі повинні вирішувати, можна або не можна притягнути.

Регламентний комітет не має повноважень вирішувати, є підстави чи ні у правоохоронних органів притягнути будь-кого з депутатів до відповідальності. Комітет повинен вирішити одне - чи подані необхідні документи Генпрокуратурою, щоб питання про зняття недоторканності з Новинського було розглянуте в сесійній залі ВР... І не регламентний комітет з 8 осіб повинен вирішувати долю Новинського, а більшість депутатів парламенту, - пише Бутусов.

Таким чином, вважає Бутусов, регламентний комітет взяв на себе функції слідчого органу і вирішив що колеги-депутати не повинні приймати рішення по Новинському взагалі. На думку Юрія Бутусова,  депутати, які говорять про готовність боротися з корупцією, зобов'язані "не покривати своїх, а сприяти правосуддю".

Ось список депутатів регламентного комітету ВР, які несуть відповідальність за це рішення. Якщо це рішення не буде переглянуто, то ці політичні сили візьмуть на себе відповідальність за звільнення від відповідальності Новинського. Можна тільки уявити, які відгуки і коментарі виникнуть в суспільстві, якщо парламент піде на цей ганебний крок і збереже Новинського недосяжним для правоохоронних органів.

Пинзеник Павло, "Народний фронт"

Арешонков Володимир, "Блок Петра Порошенка"

Купрієнко Олег, Радикальна партія Олега Ляшка

Лубинець Дмитро, "Блок Петра Порошенка"

Войцеховська Світлана, "Народний Фронт"

Кішкарь Павло, "Блок Петра Порошенка"

Єфремова Ірина, "Народний фронт"

Папієв Михайло, "Опозиційний блок", - закінчив свій допис Бутусов.

Читайте також: У Раді ЄС сьогодні розглянуть безвізовий режим для України
Читайте також: 9-річна дівчинка постраждала у сутичках через концерт «Потапа і Насті»
Читайте також: Курс валют на 17 листопада