Інтернет
17 листопада 2016
У Росії заблокували соцмережу LinkedIn
Сайт внесли до реєстру порушників закону про персональні дані.
news-image

У Росії Роскомнагляд зажадав від операторів зв'язку заблокувати доступ до рекрутингової соціальної мережі LinkedIn. Про це повідомляє Meduza, передає «Є!» із посиланням на ТСН.

Сайт внесений до реєстру порушників закону про персональні дані.

Зазначимо, 10 листопада Московський міський суд підтримав позов Роскомнагляда про порушення правил переносу даних російських користувачів LinkedIn на територію Росії. Після цього було прийнято рішення про блокування соцмережі.

Як передає Meduza, на момент написання замітки соціальна мережа була доступна як у мобільних операторів, так і у провайдерів фіксованого доступу в Інтернет. Зазвичай для виконання рішення Роскомнагляду потрібно кілька днів.

Зазначимо, LinkedIn стала першою найбільшою соцмережею, яку заблокували за законом про перенесення персональних даних росіян на територію РФ. Закон набув чинності 1 вересня 2015 року. Сервіси Google, Facebook і Twitter офіційно не оголошували про наміри перенести сервери до Росії, а Роскомнагляд, своєю чергою, поки не заявляв про наміри перевірити компанії на дотримання закону.

Читайте також: Мілевський вимагає у київського «Динамо» 1,4 мільйона доларів
Читайте також: Сайт Fs.to спростував інформацію про своє повернення
Читайте також: Нардепи від «Самопомочі» відмовились брати участь у голосуваннях парламенту