Події
7 грудня 2016
Поліція розшукала батька з 14-річною донькою, які вважалися безвісти зниклими
Пошуки тривали майже чотири місяці.
news-image

Херсонська поліція розшукала батька з донькою, які вважалися безвісти зниклими, передає «Є!» із посиланням на поліцію Херсонщини.

Пошуки зниклих у Новій Каховці 41-річного чоловіка та його 14-річної доньки тривали майже чотири місяці. Зважаючи на те, що батько і раніше забирав дівчинку у колишньої дружини та переховувався з нею у різних місцях, пошукова операція охопила кілька областей України, у ній були задіяні близько сотні працівників поліції, Нацгвардії та добровольців з числа небайдужих громадян.

За фактом зникнення неповнолітньої було відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст.115 Кримінального кодексу України «Умисне вбивство» (з приміткою «безвісти зникла»), - повідомили у відомстві.

Поліцейські залучили до пошуків працівників Нацгвардії та рятувальників, перевірялися кілька населених пунктів, береги річок, лісопосадки, ферми та покинуті будівлі. Орієнтування розмістили у соціальних мережах, розклеїли листівки у найбільш людних місцях Херсона, Каховки, Нової Каховки, опитали рідних та друзів дівчинки. За час розшуку працівники поліції неодноразово зверталася через засоби масової інформації до громадян з проханням надавати будь-які відомості про безвісти зниклих.

Оперативники з’ясували, що чоловік ретельно готувався до далекої поїздки. Він робив заощадження та придбав мопед, дівчинка теж відкладала гроші, які мати давала їй на шкільні обіди. А щоб не знайшли її місце перебування, вона на прохання батька залишила вдома свій мобільний телефон.

За словами знайомих родини, чоловік неодноразово виказував наміри увезти доньку подалі від зони проведення антитерористичної операції та сховати у надійному місці.

Працівники поліції припустили, що батько з донькою переховуються в одній з областей Західної України, де мало не жебракують, - йдеться в повідомленні поліції.

Згодом завдяки наполегливій роботі і небайдужості громадян, правоохоронцям вдалося встановити точне місцезнаходження безвісти зниклих та повернути їх додому.

Під час бесіди з оперативниками чоловік розповів, що на Закарпаття з донькою він їхав на мопеді три тижні. По прибуттю вони жили на заощадження, а коли гроші скінчилися, чоловік продав мопед і наймався до людей на різні роботи.

При цьому чоловік не усвідомлював, що наражав життя доньки на небезпеку не лише під час поїздки на мопеді, а й через недоїдання та ночівлю у незнайомих людей. Весь час дівчинка не ходила до школи.

Після бесіди з працівниками поліції чоловік пообіцяв не увозити доньку та переглянути свої погляди на виховання дитини. Наразі дівчину повернули матері.

У відношенні чоловіка складено адміністративний протокол про невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей.

Читайте також: Жінці, яка залишила своїх дітей на 9 днів, «світить» 8 років в'язниці (відео)
Читайте також: Екс-глава Київенергохолдингу затриманий з іменним годинником від Путіна
Читайте також: «Негри, геть!» - римляни вигнали сім'ю марокканських іммігрантів