Політика
22 грудня 2014
Сьогодні Московський суд розгляне законність арешту Надії Савченко
Адвокат Марк Фейгін повідомив, що на суд допустили депутатів Верховної Ради України
news-image

Московський міський суд сьогодні, 22 листопада, перевірить законність продовження арешту української льотчиці та депутата Верховної Ради Надії Савченко, пише "Єдність" з посиланням на "Апостроф".

Крім того, адвокат Марк Фейгін у своєму Twitter повідомив, що на суд у Москві у справі української льотчиці допустили депутатів Верховної Ради України.

"Отже, через дві години в Мосміськсуді почнеться процес з оскарження арешту Савченко. Радує, що депутатів ВР пропустили до Москви на суд", - написав Фейгін

Українська сторона наполягає на тому, що в рамках пункту мінського протоколу про звільнення всіх заручників повинні бути звільнені ув'язнені, що містяться під вартою в РФ, в тому числі і Надія Савченко.

12 грудня її адвокат Марк Фейгін повідомив, що Надія Савченко звернулася до керівництва СІЗО з проханням допустити до неї лікаря. У зв'язку з відмовою надати необхідну медичну допомогу, льотчиця оголосила голодування, яку вирішила не припиняти, хоча допуск до неї лікаря був організований. Адвокати української льотчиці мають намір передати слідчому комітету (СК РФ) матеріали, отримані в українського слідства, які, за їхніми словами, доводять її непричетність до загибелі журналістів ВГТРК.

Льотчиця Надія Савченко воювала на сході України у складі добровольчого батальйону "Айдар" і в червні потрапила в полон в Луганській області. 8 липня вона опинилася в Росії у воронезькому СІЗО. Як стверджують у СК РФ, вона перетнула кордон з Росії без документів під виглядом біженки. Пізніше з'ясувалося, що вона є підозрюваною у справі про вбивство російських журналістів Ігоря Корнелюка і Антона Волошина під Луганськом. 9 липня льотчиці було офіційно пред'явлено звинувачення у співучасті у вбивстві. Надія Савченко всі звинувачення відкидає.