Події
17 січня 2017
НАБУ затримало 6 осіб, які причетні до розкрадання 50 млн
Затримані займалися розкраданням державного майна.
news-image

Шістьох осіб, які, за версією слідства, причетні до організації схеми з розкрадання державного майна на суму близько 50 млн грн, затримали упродовж 12 та 16 січня.

Про це повідомила прес-служба Національного антикорупційного бюро України, передає «Є!» із посиланням на УкраїнськаПравда.

Згідно з інформацією, серед затриманих - два керівники державного підприємства, розташованого у Кіровоградській області, а також чотири представники комерційних компаній.

Під час досудового розслідування детективи НАБУ встановили, що зазначені особи, вступивши в змову, у 2015-2016 роках заволоділи врожаєм аграрного держпідприємства й у подальшому легалізували вкрадене.

Двом затриманим - керівнику держпідприємства та представнику комерційної компанії - повідомлено про підозру у привласненні, розтраті майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем.

Одному з них обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 5 млн грн, іншому — цілодобовий домашній арешт.

Решті затриманих — трьом представникам комерційних структур та ще одному керівнику згаданої державної компанії, задіяним у корупційній схемі, — про підозру повідомлять упродовж доби. Детективи Бюро та прокурори САП наполягатимуть на обранні для них запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, - повідомили у прес-службі.