Україна
6 лютого 2017
«Савченко договорилась»: росіяни обстрілюють Авдіївку не тому що хочуть самі напасти, а через загрозу нападу з боку України
Війна дуже жорстока...
news-image

Позафракційна депутатка Верховної Ради Надія Савченко знову виступила с неоднозначним власним баченням на перебіг подій у зоні бойових дій з російсько-терористичними військами. Її нові висловлювання вже стали предметом емоційного обговорення у ЗМІ та соцмережах, передає «Є!», посилаючись на newsru.ua.

Зокрема, вона вважає, що війська РФ та їхні найманці нібито не планували ескалацію конфлікту на південь від Авдіївки.

"Війна дуже жорстока... Те, що відбувається зараз із одного, із іншого боку це, все таки, не було заплановано", - заявила нардеп в ефірі телеканалу "112".

Окрім того, на пояснення дій російського агресора, чия артилерія кілька днів поспіль безперервно обстрілює житлові квартали й промислову зону Авдіївки, вона повторила розповсюджену у РФ кремлівську пропагандистську тезу, про те що це буцімто необхідно "не для того щоб нападати", а тому що росіяни бояться, як вона висловилася, "бояться, що нападемо ми".

"Російська техніка підтягується скоріше не для того щоб нападати, а для того щоб... Вони бояться, що нападемо ми. Тобто от оце таке стримання, ескалація, коли вони збирають війська, але рано чи пізно якась одна куля дасть оцей поштовх", - стверджує Савченко.

На уточнювальне запитання про те, як вона ставиться до того, коли суспільство бурхливо сприймає її скандальні заяви, Савченко відповіла: "Я до цього ставлюся абсолютно байдуже".

Водночас Савченко не відмовляється від своїх президентських амбіцій, про що вона вже заявляла раніше. Водночас, за її власними словами, слово "хочу" в даному випадку вживати не дуже доречно.

"Не хочу... Можу. Так і продовжується все", - сказала вона.

У Вінниці депутатці були не раді: "Ганьба кремлівським окупантам!"

У понеділок, 6 лютого 2017 року, Савченко відвідала Апеляційний суд Вінницької області. Взяла участь у засіданні по квартирній афері. Біля входу її зустріли учасники АТО вигуками "Ганьба кремлівським окупантам!" і "Ганьба Савченко!".

"Я приїхала не на підтримку когось, а для об'єктивності, бо судовий процес відбувається із жахливими порушеннями", - Савченко.

На думку її опонентів, відвідини судового засідання потрібні депутатці для самореклами, а не для щоб справді допомогти постраждалим від шахраїв.

Також вона хотіла відвідати у Вінниці завод із виготовлення зброї "Форт", але її не впустили на підприємство.

Чубаров провів з Савченко профілактичну бесіду. Вона своєрідна, політика не для неї - Джемілєв

Народний депутат Савченко займається не тією справою, - таку думку висловив національний лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв.

"Савченко я взагалі не хотів би коментувати. Чубаров (глава Меджлісу кримських татар Рефат Чубаров - ред,) з нею вже провів профілактичну бесіду. Своєрідна вона жінка", - повідомив він
"Савченко не тією справою займається, це не її сфера взагалі - політика ", - вважає Джемілєв.