Суспільство
15 лютого 2017
Харрісон Форд на власному літаку випадково пролетів у небезпечній близькості від авіалайнера
Актор запитав диспетчера: "Цей авіалайнер повинен був знаходитися піді мною?"
news-image

Одномоторний літак Aviat Husky, за штурвалом якого перебував американський актор Харрісон Форд, пройшов в небезпечній близькості від пасажирського авіалайнера в аеропорту штату Каліфорнія. Про це повідомив телеканал NBC, передає «Є!»

За відомостями джерел в Федеральному авіаційному управлінні (ФАУ) США, інцидент стався в понеділок в аеропорту імені Джона Уейна. Форд отримав від диспетчера вказівку приземлитися на смугу 20L, однак замість цього помилково почав сідати на руліжні доріжки.

Літак Форда пролетів над повітряним судном Boeing 737 американської компанії American Airlines з 110 пасажирами на борту.

Актор помітив це і, як зазначає телекомпанія, запитав диспетчера:

Цей авіалайнер повинен був знаходитися піді мною?

Далі співробітник повітряної гавані повідомив його про виникнення помилки. В результаті інциденту ніхто не постраждав, пасажирський літак вилетів до міста Даллас (штат Техас) через кілька хвилин.

За відомостями джерел NBC, ФАУ почало розслідування, за підсумками якого Форда можуть позбавити льотної ліцензії.

Офіційний представник підрозділу ФАУ в Каліфорнії Ян Грегор повідомив, що така подія дійсно мала місце, проте не підтвердив, що пілотом був саме Форд.

ФАУ не уточнює особистості людей, пов'язаних з льотними інцидентами або катастрофами, - вказав він.

 

У понеділок вдень авіаційні диспетчери дозволили пілотові одномоторного Aviat Husky приземлитися на злітно-посадковій смузі 20L в аеропорту Джона Уейна. Пілот вірно повторив отримані вказівки. Після цього він приземлився на доріжці, що проходить паралельно цій злітно-посадковій смузі, він пролетів над Boeing 737, який зупинився перед смугою. ФАУ проводить розслідування інциденту, - зазначив Грегор.


Форд в минулому не раз потрапляв в небезпечні ситуації при пілотуванні. Так, в березні 2015 року у невеликого літака, за штурвалом якого перебував актор, заглух двигун. В результаті Форду довелося зробити жорстку посадку на галявину для гри в гольф. Він отримав тоді множинні переломи.

Читайте також: Семенченко прокоментував повідомлення про зупинення Алчевського металургійного комбінату через блокаду
Читайте також: Курс валют на 15 лютого
Читайте також: Кім Чен Нам просив брата пощадити його та членів сім'ї - розвідка