Політика
25 лютого 2017
В Білий дім не пропустили ряд найвідоміших ЗМІ Америки
Йдеться про журналістів CNN, The New York Times, BBC, BuzzFeed, The Daily Mail, The Los Angeles Times і The New York Daily News.
news-image

Адміністрація президента США Дональда Трампа не пропустила в Білий дім на брифінг журналістів ряд провідних світових і американських ЗМІ, інформує «Є!», з посиланням на apostrophe.ua.

Йдеться про журналістів CNN, The New York Times, BBC, BuzzFeed, The Daily Mail, The Los Angeles Times і The New York Daily News.

Крім того, не змогли потрапити на традиційний брифінг прес-секретаря Білого дому Шона Спайсера: ABC, CBS, NBC, Fox, Reuters, Bloomberg, The Washington Times, McClatchy та Associated Press.

Варто відзначити, що співробітники агентства Associated Press і журналу Time самі відмовилися йти на захід в знак протесту.

Асоціація кореспондентів Білого дому пояснила таке рішення тим, що в цей вечір буде проводитися зустріч з розширеним пулом. Цей формат передбачає, що на брифінгу присутня обмежена кількість журналістів, які потім повинні поділитися інформацією.

До розширеного пулу традиційно вдаються, коли захід проводиться в залі, де мало місця.

New York Times зазначає, що п'ятничний брифінг "під запис", але "без камер" у прес-секретаря Білого дому, дійсно, зазвичай відвідує "невелика група" журналістів. Але, як підкреслює видання, адміністрації попередніх президентів США ніколи не відбирали репортерів для цих зустрічей "вручну"

Читайте також: У Дніпрі цілий клас не ходить до школи через агресивного хлопчика, який всіх б'є (відео)