Суспільство
10 квітня 2017
Горнятко чаю в день захистить здоров'я мозку
Немає ніякого значення, чаю якого сорту ви віддаєте перевагу – зелений або чорний – обоє мають однаковий сприятливий ефект на мозок.
news-image

Одна чашка натурального листового чаю в день, без молока, цукру та інших смакових добавок, здатна знизити ризик виникнення старечого недоумства, з'ясували сінгапурські вчені.

Про це повідомляє «Є!» з посиланням на vistanews.

При цьому не має ніякого значення, чаю якого сорту ви віддаєте перевагу – зелений або чорний – обоє мають однаковий сприятливий ефект на мозок, відзначають фахівці. Чайне листя, яке багате катехінами і теафлавинами, володіє вираженими протизапальними і антиоксидантними властивостями.

"Хоча дослідження проводилося на літніх людях з Китаю, результати можуть бути застосовні і до інших рас і народів. Висновки, яких нам вдалося досягти, мають важливі наслідки для профілактики деменції в різному віці. Незважаючи на досить високі результати дії ліків, фармакологічна терапія для нейрокогнитивных розладів, таких як деменція, залишається все ще слабо вивченою, а тому існуючі стратегії профілактики далекі від задовільних", - розповів Лей Фен, доцент кафедри психологічної медицини Національного університету Сінгапуру.

Висновки обумовлені наявністю біологічно активних сполук в чайному листі, серед яких є такі частинки, як катехіни, теафлавины, теарубігіни і L-теанін.

Читайте також:Супрун: В Україну доставили партію ліків для онкохворих дітей на 60 млн

Читайте також:Готуємося до Пасхи: найкращі природні барвники для крашанок (фото, рецепти)