Суспільство
27 травня 2017
Де українцям можна підзаробити цього літа
Зараз є близько 1300 вакансій за запитом« сезонна робота ».
news-image

ЗМІ дізналися, що нам пропонують по роботі зараз найактуальніші і скільки можна заробити в пляжний сезон. За словами експертів, з квітня традиційно починає рости кількість вакансій для підробітку на літо, інформує «Є!», з посиланням на news.eizvestia.com.

«Зараз є близько 1300 вакансій за запитом« сезонна робота ». Традиційно шукають працівників сервісу і сфери гостинності. Але зарплата дуже різниться в залежності від курортного регіону. Наприклад, якщо взяти таку популярну «подработочную» професію, як кухар, то в Залізному Порту йому заплатять 5 тис. Грн, а його колезі в смт Затока в Одеській області - вже 12 тис. Грн плюс відсотки, та ще оплатять проживання та харчування. А кухареві в Польщі пропонують від 15 тис. Грн », - розповіла нам hr-експерт Тетяна Пашкіна.

Традиційно на літній період багато вакансій для студентів на канікулах: покоївки пропонують 3-5 тис. Грн, а офіціантові в барі - від 2,5 тис. Грн з харчуванням і проживанням, розклеювачам листівок - від 840 грн в тиждень до 4000 грн в місяць , вантажникові, «здатному підняти мішок цементу», - від 4000 грн, прибиральникові на турбазі - 3200 тис. грн. А ось молоді та креативні студенти-художники можуть підробити створенням коміксів: за 60 сторінок «під ключ» заплатять $ 3000.

Шукають помічників по городу: за місяць роботи в саду, з проживанням і частковим харчуванням, пропонують 6 тис. Грн, а за сільгоспроботи кандидату без шкідливих звичок готові плата 4000 грн.

Як гриби після дощу з'являються підробки в торгівлі у моря: продавцем морозива можна влаштуватися за 8 тис. Грн на місяць, за один день розлив квасу заплатять від 200 грн, а на пляжі Одеси і Коблево шукають продавця пахлави і кукурудзи - пропонують 7-12 тис . грн на місяць з проживанням.

Молодим і спортивним хлопцям можна звернути увагу на вакансії біч-боїв (6 тис. Грн), прибиральників терас і навіть керуючого луна-парком (10 тис. Грн). А можна попрацювати вихователем в літньому таборі в Україні (від 5 тис. Грн) або аніматором в Туреччині (від 15 тис. Грн). До речі, різниця між українською та зарубіжною зарплатою колосальна: якщо матросам-рятувальникам у нас пропонують від 4,5 тис. Грн, то за аналогічну роботу в США заплатять 92 тис.!

«Через це у нас важко підібрати фахівців з досвідом в невеликі населені пункти - українським роботодавцям доводиться конкурувати з іноземними за сезонний персонал, де зарплати можуть досягати 40-50 тис. Грн, - зазначає Пашкіна.

 - Зате іноземні роботодавці більш лояльні до зрілим претендентам: в оголошеннях вказують більший вік або пишуть «хороша фізична кондиція».

Тим часом експерти ринку праці розповіли про п'ятірку найбільш високооплачуваних вакансій весни. Так, на сайті rabota.ua найкращу стала робота IT-фахівця в міжнародній компанії - за шестирічний досвід роботи готові платити 85 тис. Грн на місяць. Директора з розвитку на хімпідприємство шукають на зарплату в 80 тис. Грн. На третьому місці розташувалася вакансія голови цифрового маркетингу в компанії з виробництва електронних книг з оплатою 78 тис. Грн, правда, за умови п'ятирічного досвіду роботи. Менеджеру по експортних продажах пропонують 70 тис. Грн, а п'ятірку рекордсменів замикає вакансія гендиректора птахофабрики - 50 тис. Грн на місяць, йому належить запустити підприємство «з нуля».

Читайте також: Віктор Брагінський: зміна тарифу у метрополітені – це вимушений крок для збереження належної роботи підприємства
Читайте також: В Україні буде розширено список професій, які надають достроковий вихід на пенсію, - Гройсман