Світ
3 червня 2017
Вихід США з угоди щодо клімату загрожує підвищенням температури на планеті на 0,3 градуса – метеоролог
Згідно з кліматичною угодою, США до 2025 року мали скоротити викиди в атмосферу парникових газів на 26–28%.
news-image

Рішення президента США Дональда Трампа вивести Сполучені Штати з Паризької угоди щодо клімату може призвести до зростання температури на планеті до 2100 року на додаткові 0,3 градуса за Цельсієм. Про це заявив представник Всесвітньої метеорологічної організації (ВМО) ООН Деон Тербланш, повідомляє Assosiated Press, передає «Є!».

За його словами, багато факторів впливають на температуру на планеті, а зростання на 0,3 градуса через позицію США є найгіршим сценарієм, але ймовірно, що він все-таки не відбудеться.

Тербланш також зазначив, що ВМО поки не розробила іншої моделі для прогнозів із моменту, коли Трамп оголосив про рішення вивести США з угоди.

1 червня Трамп заявив, що ухвалив рішення про вихід із Паризької угоди заради захисту Америки та її громадян. За його словами, Вашингтон почне переговори про укладення угоди з клімату на умовах, більш вигідних для США.

Трамп неодноразово публічно називав глобальне потепління "містифікацією". 28 березня він підписав указ про енергетичну незалежність, яким скасував низку рішень адміністрації Барака Обами з боротьби з глобальним потеплінням.

Паризька кліматична угода, яка набула чинності 4 листопада 2016 року, передбачає дії щодо недопущення зміни клімату. Для початку її дії було необхідно, щоб угоду ратифікувало не менше ніж 55 країн, які разом викидають понад 55% парникових газів у світі.