Політика
13 липня 2017
Рада прийняла закон про Конституційний суд
Закон імплементує зміни до Конституції України в частині правосуддя, визначає порядок організації та діяльності КСУ.
news-image
Закон імплементує зміни до Конституції України в частині правосуддя, визначає порядок організації та діяльності КСУ, пише «Є!» з посиланням на Тиждень.

Верховна Рада прийняла проект закону про Конституційний суд України (6427-д). Відповідне рішення підтримали 245 народних депутатів.

Закон імплементує зміни до Конституції України в частині правосуддя, визначає порядок організації та діяльності КСУ.

Голова Комітету з питань правової політики та правосуддя Руслан Князевич повідомив, що до законопроекту було подано 587 поправок.

Згідно з проектом закону, до складу Конституційного суду входять 18 суддів: по шестеро суддів призначають президент України, Верховна Рада і з'їзд суддів України. Разом з тим, КС отримає повноваження на здійснення конституційних проваджень за умови вступу в повноваження не менше двох третин суддів.

Він передбачає, що в складі КС України діють Велика палата, два сенати і шість колегій. Вони діють як Конституційний суд в межах, визначених цим документом.

Верховна Рада прийняла в першому читанні проект закону про Конституційний суд України 22 червня.

Законопроект, аналогічний попередньому ("Про Конституційний суд України" (№5336-1)), 11 квітня Верховна Рада України відхилила під час розгляду в другому читанні.

Як повідомлялося, 2 червня 2016 року Верховна Рада остаточно ухвалила проект змін до Конституції у частині правосуддя. Без ухвалення цих змін до Конституції не зміг би запрацювати ухвалений того ж дня за основу та в цілому законопроект «Про судоустрій і статус суддів».

Читайте також:Під Верховною Радою збирається численний мітинг  (фото)