Події
15 серпня 2017
Президент України призначив стипендії дітям трьох загиблих журналістів
Дмитро Лабуткін і Сергій Ніколаєв загинули в зоні АТО, В'ячеслав Веремій - під час Революції гідності.
news-image

Президент України Петро Порошенко призначив стипендії дітям журналістів Дмитра Лабуткіна, Сергія Ніколаєва і В'ячеслава Веремія, загиблих під час виконання службових обов'язків. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Інформує «Є!», з посиланням на focus.ua.

"Для підтримки дітей представників ЗМІ та забезпечення їх соціального захисту президент Петро Порошенко призначив стипендії дітям журналістів, які загинули під час виконання службових обов'язків. Відповідний Указ № 217/2017 Глава держави підписав сьогодні, 15 серпня", - йдеться в повідомленні.

Згідно з документом, стипендії отримають дочка капітан-лейтенанта, редактора редакції телебачення телерадіокомпанії Міністерства оборони України "Бриз" Дмитра Лабуткіна - Кіра, дочка фотокореспондента газети "Сегодня" Сергія Ніколаєва - Валерія, і син журналіста газети "Вести" В'ячеслава Веремія - Максим.

Нагадаємо, стипендія президента України дітям журналістів, які загинули або стали інвалідами у зв'язку з виконанням службових обов'язків, була заснована в квітні 2002 року. У 2015 році своїм указом Порошенко збільшив суму виплат до розміру 1,5 прожиткового мінімуму. Виплати призначаються і здійснюються дітям до 18 років, а в разі навчання за денною формою у навчальних закладах - стипендії виплачуються до закінчення навчання, але не більше ніж до досягнення ними 23 років.

Дмитро Лабуткін і Сергій Ніколаєв загинули в зоні АТО, В'ячеслав Веремій - під час Революції гідності.

Читайте також: У Києві журналісти нарахували 62 незаконних будівництва
Читайте також: Президент «Антонова» покидає свою посаду