Події
4 вересня 2017
Сьогодні до порту Одеси прибув есмінець ВМС Італії (фото)
Візит італійського корабля відбувається в рамках навчальної практики курсантів Академії Військово-морських сил Італії.
news-image

Сьогодні, 4 вересня, до порту Одеси з дружнім візитом прибув есмінець ВМС Італії “Луіджі Дуранд Де Ла Пенне”, передає «Є!» із посиланням на прес-центр Командування ВМС.

Візит італійського корабля під командуванням капітана 1 рангу Фабріціо Руттері відбувається в рамках навчальної практики курсантів Академії Військово-морських сил Італії (м.Ліворно).
Програма візиту передбачає, зокрема, протокольну зустріч у Командуванні ВМС ЗС України, відвідування “Луіджі Дуранд Де Ла Пенне” особовим складом Інституту ВМС НУ ОМА , Військово-морського ліцею, мешканцями та гостями міста.

У свою чергу, курсанти Академії ВМС Італії (м.Ліворно) побувають з ознайомчою екскурсією на фрегаті “Гетьман Сагайдачний” та в Інституті ВМС НУ ОМА. На італійських моряків також чекає культурна програма, зокрема, екскурсії містом.
В один із днів візиту українські військові моряки спільно з італійськими колегами здійснять перехід на катері до місця загибелі італійського корабля «Альберто Ракіа», де покладанням вінка на воду вшанують пам'ять полеглих військових моряків.
Військові моряки двох країн також проведуть дружній турнір з футболу між командами курсантів Інституту ВМС НУ ОМА та командою курсантів Академії ВМС Італійської Республіки.