Резонанс
8 вересня 2017
Закритий «корпоратив» БПП: про що говорили політики на таємній зустрічі
Фракція БПП відсвяткувала відкриття політичного сезону в резиденції Залісся.
news-image

Фракція БПП відсвяткувала відкриття політичного сезону, а за іншими даними провела виїзне засідання фракції, в резиденції Залісся. На території резиденції для депутатів організували легкий фуршет з канапками і солодощами. З алкогольних напоїв можна було пригоститися вином, шампанським та горілкою, пише "Українська правда", передає «Є!»

"Ніяких співів, виступів когось, цирків не було. У промовах не було нічого суперексклюзивного. Усі ж розуміли, що якщо злили про місце, злиють і про виступ, гуляння. Взагалі я не розумію ажіотажу – чому усім так ця тема цікава? Це нормальна зустріч президента зі своєю командою", – запевнив Юрій Стець.

Захід розпочався з виступу Порошенка, що тривав близько п’яти-семи хвилин. Президент, який останнього разу зустрічався з фракцією у квітні, хвалив депутатів за хороший, на його думку, старт роботи парламентської сесії та проголосовану освітню реформу.

"Фактично президент коротко розшифровував своє звернення депутатам, звертався до міністрів і їх підтримки реформ. Гройсман говорив, що очікує від парламенту ухвалення пенсійної та медичної реформи. Говорили усі, хто хотів. Там були люди, які місяцями не можуть зустрітися", – продовжує Стець.

Згадав Порошенко і про децентралізацію та звернувся до мажоритарників БПП, які, за його словами, повинні мати вплив, "щоб кошти громад вкладалися в розвиток регіонів, а не лежали на рахунках".

Після Порошенка слово взяв Гройман, далі – Віталій Кличко.

"Над Кличком постібалися. Президент сказав, що в результаті децентралізації місцеві бюджети стали майже як державні. Тож мер Києва пересів з велосипеда на мотоцикл. Якщо так піде і далі, він зможе купити собі метро на Троєщину", – переповідає один із присутніх на вечірці учасників.

Останнім виступав генпрокурор Луценко, який віджартовувався, що приїхав до депутатів без подань, і вдався до метафор. Він порівнював ситуацію в Україні з кораблем, який перебудовують у відкритому морі, під час шторму, під обстрілом ворога та з безперервними сварками команди.

"Тим не менше корабель пливе і стріляє по ворогу", – продовжував Луценко.

На "корпоративі" БПП дійшло і до вручення нагород. Пощастило першому заступнику голови парламентського комітету з питань науки і освіти Олександру Співаковському та голові комітету з питань податкової та митної політики Ніні Южаніній, вручення нагороди якій зірвало оплески. Южаніну вже кілька місяців називають кандидаткою на посаду міністра фінансів замість Олександра Данилюка, який того вечора також завітав до нардепів.

"Певно, викликали, бо є багато питань по міністерству фінансів", –припускає один із міністрів, який був присутнім на зустрічі.
"Були очікування, що президент може проголосити якісь нові "вводні": підготовки до виборів, або об’єднання з "Народним фронтом" чи щось подібне. Але, на жаль, нічого кардинально нового", – розповідає один з учасників зустрічі.

На ці, і не тільки, питання владі ще належить відповісти у новому політичному сезоні, що обіцяє бути цікавим.

 

Читайте також: Гройсман пояснив, чому аграрний олігарх отримав мільярди дотацій