Суспільство
20 вересня 2017
Лось у місті: експерт розповів як потрібно себе поводити при зустрічі з ним
Якщо бачите тварину – головним завданням є її не налякати.
news-image

В Україні почастішали випадки, коли дика тварина йде в місто. Днями лось з'явився в столиці, і це вже не вперше цього року такий лісовий велетень приходить до Києва, інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

З огляду на це фахівці дали поради українцям, як правильно поводитися при раптовій зустрічі з такою твариною, щоби вберегти життя собі та їй. Найголовніше – це викликати правоохоронців, котрі сповістять ветеринарів із рушницею, що стріляє снодійним. Тварину тимчасово присплять і вивезуть у безпечну для неї місцевість, де відпустять на волю. 

Восени в лосів відбувається гін – шлюбний період, під час якого вони стають агресивними та активно рухаються. У лісництвах розповідають, що за містом треба завжди бути обачними на дорогах уздовж лісових масивів. Якщо бачите тварину – головним завданням є її не налякати. 

"Зупинитися, вимкнути фари, за можливістю. Якщо близько під'їхав до тварини, треба від'їхати метрів 50-100 назад і дати можливість, щоб тварина зійшла в сторону з дороги", - радить мисливствознавець "Вищедубечанського лісового господарства" Ігор Демидась.

Також небезпечно наближуватися до цієї тварини в лісі, бо лосі їдять отруйні гриби, що впливають на їхню поведінку. 

"Йде неадекватне поводження тварини. Такі випадки бувають, і дуже часто. Це лише люди, які працюють в лісі за цим спостерігають. Може хода бути – хитати його. Також і в дерева може вдарятися – не бачити, куда він іде", - розповів фахівець.

 

Читайте також: У Києві біля станції метро «Петрівка» врятували лося, який заблукав (фото)