Суспільство
24 вересня 2017
НАЗК перевірить декларацію нардепа Дзензерського через мільйонні борги перед російським банком
Народний депутат Денис Дзензерський.
news-image

Національне агентство з питань запобігання корупції почало повну перевірку електронних декларацій за 2015 та 2016 роки депутата Верховної Ради фракції "Народний фронт" Дениса Дзензерського.

Відповідне рішення було прийнято на засіданні агентства, повідомляє "Bihus.info" з посиланням на "Українські новини", передає «Є!».

Одним з найбільших кредиторів групи компаній "Веста" (Дніпро) та її кінцевого бенефіціара депутата Дзензерського є ВТБ Банк. Загальна заборгованість перед російським банком за кредитом і відсотками становить близько 300 мільйонів доларів, повідомили у фінустанові. Ще понад 80 мільйонів доларів – борги перед державними банками. Загальна сума претензій банків-кредиторів до Дзензерського та підконтрольному ним бізнесу досягає півмільярда доларів.

В липні 2017 року генпрокурор Юрій Луценко повідомляв, що стосовно народного депутата фракції "Народний фронт" Дениса Дзензерського є інформація про недостовірні дані в його декларації про доходи – йдеться про суму від 2 до 3 мільярдів гривень.

Народний депутат Денис Дзензерський обіймає посаду заступника голови парламентського комітету з питань фінансової політики та банківської діяльності, є членом колегії МВС України.