Суспільство
23 жовтня 2017
Причиною масового отруєння у львівському ресторані став стафілокок
Бактерії під час лабораторних досліджень виявили у лососі слабосольному, паштеті печінковому, шпондері запеченому, буженині, м’ясному фарші і домашньому торті.
news-image

Результати експертизи їжі з львівського ресторану "Панська чарка" показали, що причиною масового отруєння людей став стафілокок.

Про це повідомив заступник директора ДУ "Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України" Олег Когут, інформує «Є!», з посиланням на 24tv.ua.

За даними результату досліджень, які проводили працівники обласного лабораторного центру, стафілокок виявили як у ресторанній, так і в принесеній з дому їжі.

Для лабораторних досліджень було взято сім зразків їжі і в шести з них виявлено стафілокок, – сказав Олег Когут.

Зокрема, бактерії під час лабораторних досліджень виявили у лососі слабосольному, паштеті печінковому, шпондері запеченому, буженині, м’ясному фарші і домашньому торті. Тобто, стафілокок виявили і у продуктах, які готували в ресторані, і у торті, який спекли вдома й принесли з собою.

Також головний епідеміолог Львівщини Наталія Тімко повідомила, що станом на 15:00 понеділка в обласній інфекційній лікарні ще залишаються 14 осіб, серед яких і двоє дітей.

Своєю чергою речниця ГУ НП у Львівській області Світлана Добровольська, повідомила, що через отруєння людей у ресторані "Панська чарка" відкрито кримінальне провадження.

Читайте також: На Донеччині дев'ятеро дітей отруїлися невідомою речовиною
Читайте також: На Львівщині трирічна дитина померла від менінгіту