Події
16 листопада 2017
Фігуранта «справи українських диверсантів» у Криму засудили до 5 років ув’язнення
Дмитро Штибліков — колишній український військовий моряк, давно був у відставці, працював в аналітичному центрі «Номос».
news-image

Суд в анексованому Севастополі засудив фігуранта справи «українських диверсантів» Дмитра Штиблікова до п'яти років ув'язнення і штрафу в 200 тисяч рублів.

Про це повідомляє «Интерфакс», пише «Є!».

У призначений Штиблікову термін зарахували той час, який він був під вартою під час слідства. Таким чином йому фізично залишилося 4 роки покарання.

«Справу розглянуто в особливому порядку, Штибліков визнав провину за всіма пунктами звинувачення», — заявив представник Севастопольського міського суду.

Дмитро Штибліков — колишній український військовий моряк, давно був у відставці, працював в аналітичному центрі «Номос».

10 листопада 2016 року російська ФСБ в анексованому Криму заявила про затримання в Севастополі «групи диверсантів Головного управління розвідки Міноборони України». Троє затриманих — Дмитро Штибліков, Олексій Бесарабов та Володимир Дудка.

Під час затримання Штиблікова силовики ФСБ як докази того, що він диверсант, демонтрували іграшкову «зброю» — знаряддя для гри у страйкбол.

Україна одразу ж офіційно спростувала будь-яку диверсійну діяльність на території півострова.

У травні 2017 року Штиблікова примусили відмовитись від незалежних адвокатів та вмовили піти на угоду зі «слідством».

Читайте також:В анексованому Криму обстріляли будинок кримського татарина, - активіст