Україна
20 листопада 2017
Стрічка про Сенцова здобула нагороду на фестивалі кіно у Будапешті
Метою фестивалю є сприяння відкритому суспільству, демократичним цінностям, верховенству права та свободі вираження думок.
news-image

Стрічка «Процес: Російська держава проти Олега Сенцова» російського режисера Аскольда Курова здобула нагороду на фестивалі документального кіно про права людини Verzio International у Будапешті, пише «Є!» з посиланням на Арт Ньюс.

Про це повідомили у спільноті «Звільнити Олега Сенцова» у Facebook.

Стрічка отримала приз глядацьких симпатій. Нагороду прийняла продюсер фільму Маша Гаврилова. Раніше фільм номінували на премію Silver Eye-2017 як найкращий документальний фільм Східної та Центральної Європи. Фестиваль документальних фільмів про права людини Verzio International відбувається в Угорщині щорічно з 2004 року.

Метою фестивалю є сприяння відкритому суспільству, демократичним цінностям, верховенству права та свободі вираження думок.

Нагадаємо, у серпні 2015 року суд у РФ визнав Олега Сенцова і Олександра Кольченка винними у створенні у Криму терористичної організації, скоєнні двох терактів і підготовці ще одного, а також у спробі придбання вибухових пристроїв і незаконному зберіганні зброї.

Сенцова засудили до 20 років колонії, Кольченка  до 10 років позбавлення волі. 

Читайте також:Ув’язнений в Росії Сенцов потрапив до штрафного ізолятора