Події
20 листопада 2017
Франція вимагає звільнити Сенцова
Під зверненням уже підписалися понад 200 осіб.
news-image

Звільнити ще одного кремлівського бранця – режисера Олега Сенцова вимагають – вимагають культурні діячі у Франції.

Інформує «Є!», з посиланням на 24tv.ua.

Французькі письменники, працівники культури, дипломати, журналісти підписали колективного листа на захист та з вимогою звільнення українського режисера Олега Сенцова, передає видання Liberation.

Відкритий лист до Володимира Путіна оприлюднили у французькій пресі. За словами підписантів, здоров'я Сенцова погіршується, на нього постійно чинять психологічний тиск.

Ми тільки дізналися, що його здоров'я погіршується, ми повинні діяти швидко. Світовий кінематограф, навіть в Росії, закликає до звільнення цієї несправедливо засудженої людини. Настав час розширити це коло. Ми також вимагаємо його звільнення з в'язниці, – йдеться у повідомленні.

Під зверненням уже підписалися понад 200 осіб. Це українські і закордонні кінорежисери, філософи, письменники, зокрема, Бертран Таверньє, Андрій Курков, Юрій Андрухович.

Український режисер Олег Сенцов засуджений в Росії до 20 років колонії за нібито підготовку терактів в окупованому Криму.

Нагадаємо, раніше керівник міжнародної правозахисної організації "Агора" Павло Чиков, повідомив, що Олега Сенцова переведено до штрафного ізолятора колонії, де він відбуває покарання. 13 листопада Олег Сенцов покинув штрафний ізолятор колонії №8 в Лабитнангі Ямало-Ненецького автономного округу.

16 листопада повідомили про те, що в'язень Кремля Олег Сенцов має серйозні проблеми зі здоров'ям внаслідок перебування у російських виправних закладах. Зокрема, в українського режисера загострився ревматизм та почалися проблеми з серцем.

Читайте також: Стрічка про Сенцова здобула нагороду на фестивалі кіно у Будапешті
Читайте також: В ОРЛО заявили, що українська сторона не підтвердила своєї готовності до обміну полоненими