Україна
21 листопада 2017
Прокуратура Криму планує ініціювати міжнародний судовий процес через анексію півострова
Спільно з неурядовими правозахисними громадськими організаціями підготовлено перше інформаційне повідомлення.
news-image

 Інформує «Є!», з посиланням на УНН.

За словами прокурора Автономної Республіки Крим Гюндуза Мамедова, на початку поточного року ним перед працівниками прокуратури було поставлено завдання – формування доказової бази для розгляду фактів, пов'язаних з воєнними злочинами, а саме злочинами проти людяності, геноциду, які вчиняються окупантами на території півострова Крим, в Міжнародному кримінальному суді.

"Наша мета: ініціювати міжнародний судовий процес проти окупаційної влади за прикладом Нюрнберзького процесу. До відповідальності повинні бути притягнуті не лише виконавці, а й ті, хто віддавав злочинні накази", - констатує прокурор.

Він зазначає, що на сьогоднішній день, спільно з неурядовими правозахисними громадськими організаціями підготовлено перше інформаційне повідомлення, яке невдовзі буде скеровано до Міжнародного кримінального суду. На завершальній стадії знаходиться і ще одне.

"Тобто, можу відверто запевнити, що ми впевнено крокуємо до початку розслідування у Гаазі злочинів, що вчиняються в Криму, та сподіваюся на міжнародний судовий процес, подібний Нюрнберзького процесу", - сказав Гюндуз Мамедов.
Читайте також: Голова Запорізької ОДА ліквідував антикорупційну комісію, яка заявила про його незаконне збагачення