Авторизація

Війна
7 грудня 2017
Тіллерсон заявив, що Росія керує та воює на боці бойовиків на Донбасі
Державний секретар США Рекс Тіллерсон заявив, що Росія озброює, керує та воює на боці бойовиків на Донбасі. Про це він сказав у ході виступу в рамках засідання Ради міністрів ОБСЄ.
news-image
Держсекретар закликав Москву та її маріонеток припинити агресію, залякування та атаки на спостерігачів ОБСЄ. Про це пише «Є!» з посиланням на Тиждень.

Державний секретар США  Рекс Тіллерсон заявив, що Росія озброює, керує та воює на боці бойовиків на Донбасі. Про це він сказав у ході виступу в рамках засідання Ради міністрів ОБСЄ.

"Більше цивільних осіб було вбито у 2017 році, ніж у 2016. У листопаді порушення режиму припинення вогню у Донецьку та Луганську зросло на 60%. Ми повинні чітко розуміти джерело цього насильства. Росія озброює, керує, готує, воює на боці антиурядових сил. Ми закликаємо Росію та її маріонеток припинити їхню агресію, залякування та атаки на спостерігачів ОБСЄ", - наголосив держсекретар.

За його словами, хоча Україна здійснює кроки щодо дотримання мінських угод, вона не повинна зупинятися на цьому шляху.  

Як повідомлялося,  державний секретар США Рекс Тіллерсон заявив, що обмеження проти РФ будуть залишатися в силі до тих пір, доки Москва підтримує військові дії на сході України. Він також наголосив, що РФ повинна вивести свої сили з Донбасу.