Світ
6 січня 2018
Засідання Радбезу ООН щодо Ірану перетворилося на потужну критику США
Посол Ірану в ООН заявив, що протести в країні керувалися з-за кордону.
news-image

Засідання Ради Безпеки ООН щодо протестів в Ірані перетворилося на критику США та їхнього заклику до проведення цієї зустрічі, чим Штати хотіли висловити підтримку антиурядовим іранським силам, повідомляє «Є!» з посиланням на ТСН.

Низка держав заявили, що йдеться про внутрішні справи Ірану. Так, посол Франції в ООН Франсуа Делатре заявив, що протести не загрожують міжнародному миру та безпеці, що може бути неявною критикою Сполучених Штатів, повідомляє Reuters.

Ми повинні бути обережними щодо будь-яких спроб експлуатувати цю кризу для досягнення особистих цілей, що матиме діаметрально протилежний до бажаного результат, - сказав посол.

Посол США в ООН Ніккі Гейлі, заявила, що Вашингтон пильно стежить за діями влади Ірану, яка роками ігнорує права людини.

Ми не будемо мовчати. І нечесні спроби називати протестувальників маріонетками іноземних режимів цього не змінять - сказала вона.

Посол Ірану в ООН Голамалі Хошру заявив, що у його уряду є "чіткі докази" про те, що нещодавні протести в Ірані були "дуже чітко керовані з-за кордону".

Хошру також зазначив, що Сполучені Штати зловживали своїми повноваженнями  постійного члена Ради Безпеки, закликаючи до зустрічі для обговорення протестів.

Посол Росії в ООН Василь Небензя заявив, що Сполучені Штати зловживають платформою Ради Безпеки, і ця зустріч була спробою використати нинішню іранську ситуацію для підриву іранської ядерної угоди, якій протистоїть адміністрація США.

Читайте також: Військові Ірану оголосили про припинення антиурядових провокацій