Події
16 січня 2018
У понад 80 країнах світу вилучають з продажу дитяче харчування
Бактерія сальмонели була виявлена ​​на молочному заводі в грудні минулого року.
news-image

Понад 12 мільйонів пачок сухого молока для дитячого харчування вилучать з продажу в 83 країнах через скандал із зараженням сальмонелою на підприємстві французької компанії Lactalis.

Про це повідомляє 1NEWS з посиланням на ВВС Ukrainian, інформує «Є!», з посиланням на 1news.com.ua.

Гендиректор молочної компанії Еммануель Бесньє підтвердив французьким ЗМІ ступінь ризику зараження сальмонелою.

Бактерія сальмонели була виявлена ​​на молочному заводі в грудні минулого року. Компанія відразу розпочала відкликати продукцію з продажу.

Стосовно компанії вже є судові позови. Їх подали батьки, які заявили, що їхні діти погано почували себе після вживання сумішей.

Група компаній Lactalis — один з найбільших у світі виробників молочної продукції з обсягом продаж у 17 мільярдів євро на рік.

До складу Lactalis входять 246 виробництв у 47 країнах, лише у Франції на компанію працює 15 тисяч людей.

Розпорядження про відкликання продукції з продажу компанії дає вже втретє. Вони стосуються низки продуктів, що випускаються під різними назвами.

Сальмонела викликає гострі шлунково-кишкові розлади і зневоднення. Вона може становити небезпеку для життя, особливо в разі зараження немовлят.

35 випадків зараження зафіксовані у Франції, ще один підтверджено в Іспанії. Відносно ще одного епізоду в Греції ведеться розслідування.

В інтерв’ю, опублікованому у французькій газеті Journal du Dimanche, глава Lactalis Еммануель Бесньє відкинув звинувачення в тому, що його компанія намагалася приховати факти зараження сальмонелою на одному зі своїх підприємств.

Він обіцяв сприяти офіційному розслідуванню, а також пообіцяв, що всім постраждалим виплатять компенсацію.

У заяві компанії йдеться, що зараження спричинили ремонтні роботи на молочному заводі Celia в комуні Краон на північному заході Франції.

Міністр сільського господарства Франції повідомив, що на період розслідування заборонять продаж всієї продукції цього молочного заводу.

Уряд країни попередив компанію, що її чекає штраф за те, як вона поводилася під час цього скандалу.

Подібні заходи можуть вжити й щодо кількох великих торгових мереж, в магазинах яких продукція фірми продовжувала продаватися всупереч попередженню.

Читайте також: На Одещині невідомий вистрелив із гранатомета в кафе (фото)