Резонанс
15 лютого 2018
У зоні АТО затримано вбивць морпіхів
Тіла військових були виявлені в будинку, у якому вони тимчасово проживали.
news-image

Військова прокуратура затримала 2 військовослужбовців бригади морської піхоти за підозрою в убивстві 4 товаришів по службі в Широкиному Донецької області. Про це на своїй сторінці у Facebook написала прес-секретарка генпрокурора Лариса Сарган, передає «Є!»

"У ході досудового розслідування проведено огляд місця події за участю експертів та ряд інших невідкладних і першочергових слідчих (розшукових) дій, спрямованих на розкриття цього злочину. На тілі загиблих виявлено вогнепальні кульові поранення, а у приміщенні, де останні перебували, - ознаки приховання злочину (підпалу та закладки вибухівки)", - написала Лариса Сарган.

Вона повідомила, що після ґрунтовного дослідження одержаних доказів встановлено причетність до вбивства двох співслужбовців загиблих, яких затримано.

"За участю їх захисників проведені слідчі експерименти, а також їх допити у ході котрих останні надали зізнавальні показання щодо обставин даного вбивства, учиненого на ґрунті нестатутних відносин проходження військової служби", - поінформувала Сарган.

На теперішній час з затриманими проводяться інші невідкладні слідчі дії, готується повідомлення про підозру за п.п. 1, 12 ч. 2 ст. 115 КК України (умисне вбивство двох або більше осіб вчинене за попередньою змовою).

Також призначені судово-медичні, хімічні, вибухотехнічні, балістичні, імунологічні, цитологічні, медико-криміналістичні, молекулярно-генетичні експертизи. Вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Досудове розслідування триває, його хід перебуває на контролі.

Як повідомляла "Єдність", тіла морських піхотинців були виявлені в будинку, у якому вони тимчасово проживали.

Читайте також: У штабі АТО повідомили про загибель морських піхотинців