Інтернет
22 лютого 2018
Верховна Рада готова звільнити Гонтареву - назвали дату
18 січня президент Петро Порошенко вніс у парламент проект постанови про звільнення Валерії Гонтаревої з посади голови НБУ.
news-image

На пленароному засіданні 1 березня Верховна Рада буде розглядати звільнення Валерії Гонтаревої з посади керівника Нацбанку та призначення Якова Смолія на її місце, пише «Є!» з посиланням на Gazeta.

Про це сказав спікер Андрій парубій на брифінгу 22 лютого.

"Це питання планується до розгляду на четвер цього пленарного тижня. Крім того, я ініціюю низку питань соціального захисту військовослужбовців, інвалідів... На перший день - блок питань транспорту. На четвер ініціюю розгляд питань інформаційної політики, реформи парламенту", - сказав Парубій.

Він переконаний, що парламент готовий до розгляду зміни глави НБУ. Щодо іншого кадрового питання - призначення нового складу ЦВК - ще нема результатів спецперевірки.

18 січня президент Петро Порошенко вніс у парламент проект постанови про звільнення Валерії Гонтаревої з посади голови НБУ. Також президент подав проект постанови про призначення Якова Смолія на посаду голови Національного банку України.

Гонтарева подала президентові заяву про відставку з 10 травня 2017 року за власним бажанням. Із 8 серпня до 26 вересня Гонтарева перебувала в оплачуваній відпустці. З 26 вересня вона продовжила перебувати у відпустці за свій рахунок до затвердження її відставки. Виконувати обов'язки глави НБУ призначили її першого заступника Якова Смолія.