Події
22 лютого 2018
У Рівному підпалили редакцію видання, яке займається журналістськими розслідуваннями (фото)
На місці підпалу працюють патрульні.
news-image

Увечері четверга, 22 лютого, у Рівному невідомий чоловік увірвався до редакції місцевого видання "Четверта влада" і жбурнув запалений "коктейль Молотова". Одразу ж спалахнула пожежа.

"Ми сиділи на другому повeрсі, працювали. Потім стався вибух, купа диму, вогонь. Нeвідомий бeз маски просто нагло забіг в офіс, кинув дві пляшки з нафтопродуктами і підпалив. Цe бачила дитина (16-річний син журналістів). Було страшно. Ми гасили спочатку самі. Всі живі і здорові, ось що з офісом. Цe вжe нe просто пeрeшкоджання. Цe залякування, цe дикість, за яку трeба карати", - написала у Facebook журналістка видання Анна Калаур.

Рівненський інформаційно-аналітичний портал "Четверта влада" спеціалізується на журналістських розслідуваннях. Його заснували журналісти Володимир та Антоніна Торбічи. Сайт видання не оновлюється кілька днів – невідомі викрали в компанії-провайдера сервери, на яких і був розміщений портал.

"Ми сиділи ще працювали, коли почули звуки. Спочатку подумали, що це у сусідів. Син пішов подивитись, і вже він першим побачив, що чоловік підпалив сірник, кинув щось і вибіг. Однозначно, ми це пов'язуємо з журналістською діяльністю", - сказала в коментарі виданню "ЧаРівне" заступниця головного редактора "Четвертої влади" Антоніна Торбіч.

Пожежу вдалося загасити. Проте половина кімнати вигоріла, все в кіптяві. Ніхто з людей не постраждав. На місці підпалу працюють патрульні.

Нагадаємо, минулого тижня в Рівному підпалили квартиру родичів ще одного журналіста Юрія Дюга. Займання сталося близько опівночі. Вогонь пошкодив двері, стіни у під’їзді та електропроводку. На момент підпалу в квартирі було 6-місячне немовля. 

Читайте також: National Geographic зняв документальний фільм про катастрофу рейсу MH17
Читайте також: Активістів убивали дуже професійно: як відбувалися розстріли на Майдані (фото, відео)