Україна
23 лютого 2018
Хто стане наступним президентом України: результати опитування
Щоправда перемогу вона б отримала лише в другому турі.
news-image

Якби вибори президента відбулися вже зараз, більшість громадян України віддали б свої голоси за лідерку "Батьківщини" Юлію Тимошенко, щоправда перемогу вона б отримала лише в другому турі.

Такі результати дало опитування соціологічної групи "Рейтинг", інформує «Є!», з посиланням на Українську правду.

 Так, у першому турі за народну депутатку готові проголосувати 18,7% респондентів, теперішнього президента Петра Порошенка підтримали б 15,6% опитаних.

Рейтинг популярності інших політиків виглядає наступним чином: Юрій Бойко – 11,7%, Анатолій Гриценко – 9,7%, Олег Ляшко – 8,7%, Вадим Рабінович – 8,3%, Андрій Садовий– 6,4%, Олег Тягнибок – 3,9%, Арсеній Яценюк – 1,7%. За інших кандидатів готові віддати свої голоси 15,3% опитаних.

Читайте також: В Україні скасують податки для найкращих вузів країни

За даними дослідження, Тимошенко лідирує практично в усіх областях центру та частини заходу країни. При цьому вона входить до трійки лідерів майже в усіх областях. Порошенко має сильні позиції в частині областей заходу та Києві, Бойко – у більшості областей півдня та сходу.

Рівень підтримки Тимошенко більш-менш рівномірний у всіх областях центру, півночі, заходу та частково півдня. Порошенка найбільше підтримують на Вінниччині, дещо менше в областях заходу та центру, ще менше на півдні.

Моделювання другого туру президентських виборів у парі Тимошенко та Порошенко дало наступні результати: за лідера "Батьківщини" готові проголосувати 30%, главу держави готові підтримати у цьому випадку 23%.

28% відмовилися б брати участь у голосуванні другого туру за таких умов.

Порошенко переміг би лише в 3 областях (Вінницькій, Хмельницькій та Чернівецькій), приблизно однакову кількість голосів обоє кандидатів набрали б у 5-ти регіонах - Рівненській, Черкаській, Кіровоградській та Донецькій областях та Києві. В решті 17 областях перемогла б Тимошенко.

Опитування проводилося 12-28 грудня 2017 року серед населення України від 18 років. Опитано методом особистого інтерв'ю 30 тисяч респондентів (по 1200 у кожному регіоні).

Помилка репрезентативності дослідження не більше 0,6%.

Група "Рейтинг" не повідомляє, чи враховує дослідження погляди окупованих територій Донбасу та незаконно анексованого Росією Криму.