Резонанс
23 лютого 2018
Москаль відреагував на пропозицію перепросити Супрун
На думку губернатора Закарпаття, Уляна Супрун повинна першою попросити вибачення.
news-image

Голова Закарпатської обласної держадміністрації Геннадій Москаль заявив, що готовий перепросити в.о. міністра охорони здоров'я Уляну Супрун за нецензурні слова на її адресу, але тільки після того, як вона вибачиться перед ним першою. Про це в п'ятницю, 23 лютого, він написав на своєму персональному сайті, передає «Є!»

"Як казали колишні донецькі, «базар надо не только фильтровать, за базар надо отвечать». А тому перша має попросити вибачення пані Супрун за поширення негативної й недостовірної інформації. Якщо її вибачення будуть щирими, тоді вони будуть і від мене. Якщо ж пані Супрун промовчить, мовчатиму і я", - написав пан Москаль.

Він також прокоментував свої слова на адресу в.о. голови МОЗ.

"Мої висловлювання відповідають чинному українському законодавству. Так, п.1 ст.227 Цивільного кодексу говорить: "фізична особа, особисті немайнові права якої порушено внаслідок поширення про неї недостовірної інформації, має право на відповідь, а також на спростування цієї інформації". При цьому кодекс не регламентує, якою саме має бути відповідь - емоційною, нейтральною або будь-якою іншою", - наголосив Москаль.

Він також заявив, що поширена Супрун інформація про угорську вакцину від кору не відповідає дійсності і "торкнулася його особисто".

"Заявляю ще раз, що вакцина від кору - бельгійського виробництва, яка сертифікована в Україні, була передана урядом Угорщини на Закарпаття та розмитнена відповідно до законодавства. Після розмитнення вакцину передали по районах області і почали прищеплювати дітей. На сьогодні використано близько 80% вакцини, про що облдержадміністрація щотижня надає інформацію в Міністерство охорони здоров'я", - наголосив Москаль.

 

"Тому оприлюднена пані Супрун інформація про "контрабандну вакцину, яку лікарі не хочуть використовувати", є негативною і недостовірною. Вона зачіпає не тільки мене особисто, але і всю Закарпатську область, яка з вини Міністерства охорони здоров'я не отримує вакцину і змушена просити гуманітарну допомогу у сусідніх країн", - додав голова Закарпатської ОДА.

Нагадаємо, 21 лютого Супрун заявила, що влада Закарпаття отримала вісім тисяч доз вакцини від кору від Угорщини, але не розмитнила їх. 22 лютого на засіданні Закарпатської облради Москаль заявив:

"У митниці все розмитнено...це що за #банута, вибачте мене?! Може, ще якийсь лікар визначить їй діагноз? Ну скільки ми можемо терпіти дебілів в уряді?!".

Нагадаємо, в січні Москаль заявляв, що в області немає вакцин проти кору, а в МОЗ ігнорують всі запити на вакцини. Тому керівництво області попросило Угорщину надати вакцину як гуманітарну допомогу.