Резонанс
8 березня 2018
Вбивство на субмарині: у Данії сьогодні починається суд над винахідником Мадсеном
Мадсену пред'явлено обвинувачення в умисному вбивстві Кім Валль.
news-image

У Копенгагені 8 березня розпочнеться суд над винахідником Петером Мадсеном у справі про вбивство шведської журналістки Кім Валь. Про це повідомляє BBC, передає «Є!» із посиланням на Укрінформ.

"У Копенгагені 8 березня розпочнеться суд над винахідником Петером Мадсеном через смерть шведської журналістки на борту його власнозробленого підводного човна минулого серпня", - йдеться у повідомленні.

Петеру Мадсену пред'явлені звинувачення, зокрема, у вбивстві, розчленовуванні та сексуальних діях "особливо небезпечного характеру".

Мадсен заперечує вбивство журналістки, але визнає, що порізав її тіло на шматки.

Приблизно 40 свідків надаватимуть докази протягом наступним декількох тижнів

Як зазначає репортер BBC, прокурори спробують заповнити дірки і зібрати цей жахливий головоломний пазл навколо смерті 30-річної жінки.

Як повідомлялося, 30-річну Кім Валль востаннє бачили 10 серпня, коли вона сідала на побудований Мадсеном підводний човен. Коли 11 серпня журналістка не вийшла на зв'язок з сім'єю, родичі звернулися до служби порятунку на морі, але пошуки жінки не дали результату.

Мадсен спочатку заявляв, що висадив Валль, після чого на його підводному човні сталася аварія, субмарина затонула, але йому вдалося врятуватися. Проте поліція все одно затримала його.

Згодом інженер змінив свідчення, заявивши, що журналістка загинула внаслідок аварії на підводному човні і він поховав її тіло в морі. Характер пошкоджень підводного човна дозволяв зробити висновок, що затопили його спеціально.

Було організовано пошуки, і незабаром знайшли обезголовлений жіночий торс - його винесло на берег. Аналіз ДНК встановив, що останки належать зниклій журналістці.

Мадсену пред'явлено обвинувачення в умисному вбивстві Кім Валль.

Читайте також: Гонтарева підлікувалася в індійському шпиталі майже за 400 тис. грн