Резонанс
19 березня 2018
Самогубство Волошина: Заступниця розповіла, що його змушували підписати незаконні акти Миколаївської ОДА
Волошин не залишив передсмертної записки.
news-image

Чиновники Миколаївської ОДА примушували в.о. директора КП "Миколаївський міжнародний аеропорт" Владислава Волошина підписати незаконні документи щодо ремонту підприємства, що розпочався у 2017 році. Про це повідомила заступниця Волошина Аліна Коротич, передає "Громадське", повідомляє «Є!»

За її словами, Волошин не погоджувався підписувати документи. 

"Були якісь перемовини з облдержадміністрацією щодо підписання акта виконаних робіт, стосовно терміналу. Тих робіт, які вже були виконані. Але тендеру фактично не було. Він був скасований. Тож це не є законно, і тому він не погоджувався", – зазначила вона.

Водночас журналіст Андрій Лохматов опублікував одну з останніх переписок Волошина, у якій він говорить про тиск з боку очільника Миколаївської ОДА Олексія Савченка, про бажання покинути аеропорт і про те, що останнім часом його не полишають суїцидальні думки.

"Я його не боюсь. Дітей якось без батька не хочеться лишати, але суїцидальні думки мене не покидають", – йдеться у листуванні.

Голова Миколаївської ОДА Олексій Савченко, за інформацією його помічника, нині перебуває у відпустці. На своїй сторінці у Facebook Савченко висловив співчуття родині загиблого Волошина.

"Дехто взявся тиражувати телефонну переписку Влада, як я зрозумів, з колишніми керівниками КП "Миколаївський міжнародний аеропорт", які й натворили на підприємстві казна-що. Припиніть займатися незрозумілими речами. Є правоохоронні органи, які об'єктивно і неупереджено розберуться в тому, що сталося", – написав Савченко.

Як повідомляє "Українська правда" з посиланням на поліцію, Волошин не залишив передсмертної записки і не повідомив медикам причини свого вчинку.

"Записки він не залишив. Більше того, коли приїхали медики, він був живий, був у контактному стані. Він не повідомив ніяку інформацію, нікого не звинуватив, причин (свого вчинку, – ред.) не пояснив. Спілкувався з медиками, міг говорити, але не сказав нічого, що допомогло би слідству", - сказав співрозмовник видання.

Співрозмовник уточнив, що Волошин наклав на себе руки близько 13:30, а помер близько 15:00.

Зараз поліція досліджує переписку загиблого з працівником аеропорту, де Волошин говорить про наміри покінчити з життям.

"Слідство буде вивчати всі версії, і будуть допитані всі люди, бо телефон також був вилучений. У переписках, які були, наразі не встановлено прямих погроз, які могли б свідчити про те, що щось загрожувало загиблому. Але все це буде досліджуватись, і в результаті слідство встановить можливі версії додаткові", - сказала речник обласної поліції Олена Бережна.

Наразі правоохоронці опитують свідків у справі.

Речник поліції уточнила, що будуть допитані як рідні, так і знайомі Волошина, працівники аеропорту та місцевої адміністрації й інші особи, які спілкувалися або мали будь-які стосунки із загиблим.

Нагадаємо, 18 березня стало відомо, що у Миколаєві у власній квартирі застрелився 29-річний керівник обласного аеропорту, льотчик Владислав Волошин. Поліція розпочала кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 КК (умисне вбивство), триває слідство.

Волошин був учасником бойових дій на Донбасі, його нагородили орденом "За мужність" ІІІ ступеня. Він був пілотом штурмовика.

У Росії його звинуватили у збитті малайзійського "Боїнга" рейсу МН17. 

Читайте також: У Миколаєві під будівлю ОДА принесли паперові літачки у пам'ять про Волошина (фото)