Політика
23 березня 2018
Гройсман впевнений, що у народних депутатів немає психічних розладів
Прем'єр-міністр запевнив народних обранців, що не має сумнівів стосовно їхнього доброго психічного стану.
news-image

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман впевнений, що у народних депутатів немає проблем із психічним здоров'ям. Про це він заявив під час Години запитань до Уряду, відповідаючи на запитання нардепа від "Опоблоку" Ігоря Шурми, передає кореспондент «Є!»
Зокрема, Ігор Шурма нагадав статистику, яку оприлюднила в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, згідно з якою майже 30% мешканців України мають психічні розлади.
"Ця людина сказала, що 30% українців потерпають від психічних розладів. Статистика стосується всіх. Як Ваше відношення, чи ці 30% відносяться до депутатського корпусу, до урядової ложі, до керівництва Верховної Ради? Це кожен третій має психічні розлади. Скажіть, будь ласка, це стосується нас (народних депутатів - ред.), чи стосується українського народу?" - допитувався Ігор Шурма, адресувавши питання до голови Уряду.
Зі свого боку, Володимир Гройсман запевнив народних обранців, що не має сумнівів стосовно їхнього доброго психічного стану.
"Я хочу сказати, шановний пане народний депутат: Вас це не стосується. Ви не входите в загальну статистику по країні. І я, чесно кажучи, вважаю, що 30% є перебільшенням", - сказав прем'єр-міністр.
"Якщо візьмемо 425 народних депутатів, то тільки одна виявилась із порушенням психічного здоров'я. Вчора ви дали можливість правоохоронній системі це питання дослідити", - додав він, імовірно, маючи на увазі Надію Савченко.
Нагадаємо, в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун заявила, що близько 30% людей в Україні страждають на психічний розлад впродовж життя.