Політика
24 березня 2018
Головнокомандувач військ США в Афганістані заявив, що Росія озброює бойовиків «Талібану»
Ніколсон: Російську зброю, імовірно, використовували проти афганської армії та інструкторів НАТО.
news-image
Росія озброює бойовиків афганського екстремістського руху "Талібан". Про це в інтерв'ю ВВС повідомив головнокомандувач військ США в Афганістані Джон Ніколсон, передає «Є!».

За його словами, він сам був свідком дій Росії щодо дестабілізації в Афганістані. Генерал запевняє, що зброя потрапляє в країну через кордон із Таджикистаном.

Ми знаємо історії, розказані талібами ЗМІ, про фінансову підтримку, яку надає противник. Афганські лідери просто в цей штаб приносили зброю, передавали нам і казали: "Це росіяни передали "Талібану", – заявив Ніколсон.

Він переконаний, що співпраця Росії і "Талібану" почалася недавно. Росія проводила масштабні навчання на афганському кордоні спільно з Таджикистаном.

Це були антитерористичні навчання, але ми знаємо, як працюють росіяни: вони транспортують велику кількість обладнання і частину його залишають на місці, – підкреслив військовослужбовець США.

За даними джерел в Афганістані, російську зброю, імовірно, використовували проти афганської армії та інструкторів НАТО, які супроводжували солдатів під час виконання деяких бойових завдань.

Активність стала інтенсивнішою протягом останні 18–24 місяців. Раніше ми не спостерігали такої дестабілізаційної діяльності Росії. За часом це співпадає зі зростанням інтенсивності сирійського конфлікту, – підкреслив Ніколсон.