Суспільство
23 квітня 2018
5 предметів побуту, які шкодять здоров'ю
Вчені назвали, яких предметів побуту необхідно позбутися і опублікували список в журналі don't Panic.
news-image

Звичні речі в будинку можуть спровокувати хвороби. Вчені назвали, яких предметів побуту необхідно позбутися і опублікували список в журналі don't Panic.

Про це передає портал Ukrhealth , пише «Є!».

Освіжувачі повітря

За даними дослідження співробітників Медичного центру при Університеті Піттсбург, спреї для ароматизації повітря містять велику кількість формальдегіду, який відомий властивостями канцерогену.

Цей хімікат може викликати розвиток раку горла. Також використання освіжувачів пов'язують з респіраторними захворюваннями, включаючи астму.

Посуд з антипригарним покриттям

Такий посуд негативно впливає на функціонування щитоподібної залози. До такого висновку прийшли вчені з Медичного центру NYU Langone.

Кнопкові батарейки

Такі предмети можуть випадково проковтнути діти та домашні тварини. Від дії на шлунок однієї батарейки людина може стати інвалідом.

Нафталін

Така речовина може спровокувати отруєння з симптомами нудоти, блювання, головного болю, судом і діареї. Американське агентство по захисту навколишнього середовища називає нафталін канцерогеном. Його тривалий вплив може спровокувати руйнування еритроцитів – червоних кров'яних тіл.

Меблі з ДСП

Канцерогенний формальдегід, який є у деревостружкових плитах, може спричинити розвиток раку носа та горла.

Читайте також:Україна опинилася серед найбрудніших країн Європи