Світ
16 жовтня 2018
Фінські депутати поскаржилися на булінг в парламенті
Депутати відчувають на собі цькування у вигляді словесних грубощів, поширенні неправдивих чуток і явної переваги "своїх".
news-image

Багато депутатів парламенту Фінляндії заявляють про те, що ставали жертвами або свідками цькування в парламенті, передає «Є!» із посиланням на Yle.

Із 65 депутатів, які взяли участь в опитуванні агентства новин STT, 18 осіб зізнаються, що відчували на собі булінг на робочому місці. З них - 13 жінок і 4 чоловіків. Один респондент залишив поза увагою в анкеті свою стать.

Про цькування на адресу колеги розповіли 24 депутата.

Булінг в парламенті найчастіше проявляється у вигляді поширення чуток або помилкової інформації, особливо, в соціальних мережах. Крім того, депутати відчувають на собі словесні грубості і обзивання, а також «кумівство», тобто перевагу одних і дискримінацію інших людей.

Результати опитування показують, що найчастіше в ролі кривдника виступає представник іншої партії, хоча зустрічаються вони і серед однопартійців.

Молоді депутати, в свою чергу, розповідали, що стикаються з булінгом з боку старших колег, які відкрито їх недооцінюють.

Опитування було відправлено всім 200 депутатам, з них відповіли 65.

Проте багато респондентів також розповіли, що, навіть провівши в парламенті багато років, нічого поганого про атмосферу в парламенті та робочому колективі сказати не можуть.

Читайте також: Україна передала Польщі організатора «пограбування століття»