Події
17 грудня 2018
Парафіяни собору УПЦ МП у Вінниці перейшли до нової церкви
Це перша і поки що єдина з церковних громад УПЦ МП на Вінниччині, яка зголосилася на перехід до новоствореної Православної церкви України.
news-image

У Вінниці громада і парафіяни Свято-Преображенського собору УПЦ МП підтримали митрополита Вінницького і Барського Симеона і перейшли під юрисдикцію нової Православної церкви України. Про це повідомив керівник прес-служби Вінницької єпархії протодиякон Владислав Демченко, передає «Є!» із посиланням на "Укрінформ".

"Вчора владика Симеон оголосив вірянам про своє рішення про перехід до Православної церкви України. Після божественної літургії він звернувся до громади і запитав, чи підтримує вона його рішення? І церковна громада собору та парафіяни його підтримали", - повідомив Демченко.

Наразі це перша і поки що єдина з церковних громад УПЦ МП на Вінниччині, яка зголосилася на перехід до новоствореної Православної церкви України.

Що ж стосується владики Симеона, то він залишається митрополитом Вінницьким і Барським, але вже під юрисдикцією Православної церкви України.

Стосовно ж його посади в УПЦ МП, то, як сказав Демченко, сьогодні на позачерговому синоді Симеона, скоріш за все, знімуть з посади керуючого Вінницької єпархії.

"Але тепер він в іншій церковній структурі", - резюмував Демченко.

15 грудня Об'єднавчий собор обрав митрополита Переяславського і Білоцерківського Епіфанія (Думенка) на пост предстоятеля єдиної Православної церкви України.

Читайте також: Журналісти поцікавились, чим ділиться митрополит Епіфаній у соцмережах