Війна
19 лютого 2015
Бойовики взяли під контроль Дебальцеве і рухаються далі - ІС
У місті створюють "військову комендатуру"
news-image

Російсько-терористичні війська повністю взяли під контроль населений пункт і вузлову залізничну станцію Дебальцеве, в даний час створюється якась "військова комендатура" в місті. Про це повідомив керівник групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук на своїй сторінці в Facebook, пише Є | Єдність.інфо.

У напрямку Артемівська авангардні підрозділи противника намагаються просуватися у напрямку Луганська. Українські підрозділи, що забезпечують вихід Дебальцевської угруповання українських військ, ведуть стримуючі бої. Також противник приступив до евакуації підбитої і пошкодженої бойової техніки з полів боїв у районі Дебальцево (техніка евакуюється в Горлівку і Єнакієве).

Тактична група російсько-терористичних військ зі складу "горлівського гарнізону", посилена ротною тактичною групою (укомплектована місцевими жителями, серед яких велика кількість молодих людей 16-17 років і літніх громадян, вкрай незадовільно екіпірованих і озброєних), почали просування до дороги Артемівськ - Дебальцеве північніше Логвинове. Всього в наступі бере участь близько 240 бойовиків, розбитих на 4 групи з наданою бронетехнікою (всього до 10 танків і 6 ББМ). Періодично за даними групам завдає ударів українська артилерія.

Читайте також: Штурмом Дебальцевого командує генерал - тракторист російської армії

Противник протягом останніх днів, незважаючи на перемир'я, продовжує обстрілювати з мінометів і гранатометів позиції українських військ в районі Песков, Водяного, Дослідного. Селище Мар'їнка також неодноразово піддавався обстрілу з мінометів і ствольної артилерії.