Резонанс
26 червня 2019
В адмінсуді пояснили, чому скасували перейменування проспектів Бандери й Шухевича
Суд частково задовольнив позов ГО «Єврейська правозахисна група» та ГО «Антифашистська правозахисна ліга».
news-image

Окружний адміністративний суд міста Києва ухвалив рішення у справі про перейменування проспекту Генерала Ватутіна на проспект Романа Шухевича, а Московського проспекту на проспект Степана Бандери, розгляд  якої тривав з серпня 2016 року.  Зокрема, суд задовольнив частково позов ГО «Єврейська правозахисна група» та ГО «Антифашистська правозахисна ліга» до Київської міської ради і визнав протиправним та скасував відповідні перейменування.Про це йдеться на сайті суду, передає «Є!»

"Зазначене рішення ухвалене судом зважаючи на порушення процедури щодо перейменування проспектів Московського та Генерала Ватутіна, а також у зв’язку з відсутністю належного обґрунтування прийняття даних рішень. Також судом при розгляді зазначеної справи прийнято до уваги значний суспільний інтерес, який відображений і в петиціях проти перейменування, чого не було враховано КМР під час вчинення дій щодо зміни назви проспектів", - зазначається в повідомленні установи.

Нагадаємо, у червні 2017 року ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва,  задоволено клопотання про часткове забезпечення позову, яке залишено без змін. А саме – судом було заборонено Київській міській раді подавати на підпис та публікувати рішення сесії депутатів КМР щодо перейменування проспекту Генерала Ватутіна на проспект Романа Шухевича до ухвалення рішення по даній справі.

Третіми особами, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача є Громадська організація “Ветерани праці - діти війни”, Громадська організація “Інститут правової політики та соціального захисту імені Ірини Бережної”, Київська міська організація ветеранів. Треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача: Всеукраїнське об’єднання “Свобода”, Український інститут національної пам’яті, Громадська організація “Мистецький центр “Локація”, Невідомий Євген Леонідович.

Як відомо, вчора ,25 червня Окружний адміністративний суд Києва скасував рішення про перейменування Московського проспекту на Степана Бандери і проспекту генерала Ватутіна на Шухевича. Проте київський міський голова Віталій Кличко вже заявив, що наразі готується апеляція це рішення. 

Читайте також: Кличко прокоментував рішення суду про скасування перейменувань проспектів Бандери та Шухевича