Суспільство
21 серпня 2019
Політв'язень Терновський відбув незаконне покарання у РФ, він вже в Україні
Роман Терновський, засуджений за участь в забороненій в РФ організації «Правий сектор», відбув незаконне покарання у російській колонії.
news-image

Український політичний в'язень Роман Терновський, засуджений за участь в забороненій в РФ організації «Правий сектор», відбув незаконне покарання у російській колонії.

Про це повідомляє «Є!» з посиланням на Громадське.

«Політв'язня Романа Терновського звільнили у зв'язку з закінченням незаконного строку ув'язнення. Зараз Роман вже в Україні, у жахливому стані прямує додому у Харківську область. Чоловік взагалі не має грошей та будь-яких інших ресурсів», — йдеться в повідомленні.

Первомайський райсуд Ростова-на-Дону засудив Терновського за «участь у діяльності екстремістської організації» до 2 років і 3 місяців колонії загального режиму.

Так, російське слідство використало як докази відео з YouTube, на яких зокрема показано, що Терновський брав участь в акції за блокаду вантажних машин з РФ в лютому 2016 року. Крім того, у квітні 2016 року в Харкові Терновський разом із однодумцями блокували з'їзд організації «Український вибір».

9 травня 2016 року він, за його словами, брав участь в бійці з представниками МВС України. У червні 2016 року Терновський був одним з демонстрантів, які пройшли Харковом із манекеном Путіна в труні.

Читайте також:У СІЗО Москви прийняли передачу для українських політв’язнів