Політика
28 серпня 2019
Опозиційна Платформа - За Життя: Вороги миру і демократії не можуть змиритися з тим, що Шуфрич буде захищати свободу слова
Опозиційна Платформа - За Життя розглядає кандидатуру Нестора Шуфрича на посаду голови парламентського Комітету з питань свободи слова як одну з ключових умов відродження української демократії
news-image

Про це йдеться в заяві партії.

Політичний демарш осколків режиму Порошенко з «Європейської солідарності» і примкнулої до них партії «Голос» проти призначення Нестора Шуфрича главою парламентського Комітету з питань свободи слова - це істерика націоналістичної «партії війни». Вороги миру і демократії не можуть змиритися з тим, що захищати свободу слова в Україні тепер буде представник єдиної демократичної опозиції в країні», - вважають в партії.

Там також відзначили, що за підтримки українських громадян Опозиційна Платформа - За Життя отримала на виборах високий другий результат і право представляти в новому парламенті позицію, захищати інтереси своїх виборців, пише «Є!»

На посту глави Комітету з питань свободи слова наш представник буде відстоювати інтереси незалежних ЗМІ, боротися за права журналістів, домагатися захисту права кожного українського громадянина на доступ до об'єктивної інформації, що відображає різні точки зору. Ми будемо працювати над звільненням всіх в'язнів совісті, припиненням переслідування журналістів за їхню професійну діяльність. Будемо домагатися об'єктивного розслідування всіх злочинів проти журналістів і суворого покарання винних», - підкреслили опозиціонери.

Політики впевнені, що представники Опозиційної Платформи - За Життя мають всі підстави для того, щоб очолювати комітети.

Як друга за рівнем підтримки громадян України, партія «Опозиційна Платформа - За Життя» має всі підстави для того, щоб делегувати своїх представників в керівництво парламентських комітетів. Саме представник Опозиційної Платформи - За Життя, як єдиної опозиційної сили в країні, повинен очолити Комітет з питань свободи слова. Розглядаємо призначення нашого представника Нестора Шуфрича на посаду голови парламентського Комітету з питань свободи слова як одну з ключових умов відродження української демократії. Система «поліцейщини», репресій і диктаторської цензури проти свободи слова повинна бути зламана. Вимагаємо від партії влади при голосуванні за призначення керівництва комітетів дотримуватися демократичних принципів і норм, довести відкритість і готовність дотримуватися права опозиції і не боятися істерик від нового альянсу корупціонерів, розпалювачів війни і ненависті. Демократія, свобода слова, права людини - це вимоги українського народу. Волю українських громадян потрібно виконувати», - резюмували в Опозиційній Платформі - За Життя.