Резонанс
11 листопада 2019
Дмитра Марченка, який підозрюється у закупівлі бракованих бронежилетів, заарештовано з правом застави
Суд заарештував у справі бракованих бронежилетів генерал-майора з Міноборони
news-image

Про це повідомляє телеграм-канал голови Державного бюро розслідувань Романа Труби, пише «Є!»  з посиланням на Економічна правда.

Тримання під вартою або застава у 76 млн грн – такий запобіжний захід обрано генерал-майору, начальнику Головного управління Міністерства оборони України, який є підозрюваним у кримінальному провадженні за фактом закупівлі неякісного речового майна за завищеною ціною для Збройних Сил України".

Як повідомив Труба, таке рішення щойно виніс Печерський районний суд міста Києва. Суд має обрати запобіжні заходи ще для чотирьох підозрюваних.

Голова ДБР додав,  що підозрюваних буде більше.
 
Раніше 5 листопада під час брифінгу Труба повідомив, що  слідчі ДБР оголосили про підозри п’ятьом високопосадовцям Міноборони у справі про закупівлю неякісних бронежилетів.

За даними слідства, саме генерал-майор Марченко за попередньою змовою з ще чотирма посадовцями закупили 11 тисяч неякісних бронежилетів "Корсар МЗс-1-4" на загальну суму близько 100 млн грн".

Передісторія:

  • В кінці червня ДБР провело 40 обшуків у посадовців Міністерства оборони у справі про закупівлю за завищеними цінами речей для Збройних сил України. Збитки для держави оцінили у 100 млн грн.
  • Було закуплено 20 тисяч бронежилетів поганої якості і намети, не придатні для проживання. Усього за завищеними цінами закупили 100 тисяч комплектів військової форми, при цьому за кожен вид одягу було сплачено близько 10 зайвих мільйонів.
  • Згідно з системою закупівель "Прозорро", на початку року Міноборони лише раз купувало бронежилети - у ТОВ "Наукове виробниче підприємство "ТЕМП-3000".
  • Державне бюро розслідувань у липні оприлюднило розмови працівників Міністерства оборони, які закупили бронежилети Корсар М3с 1-4 класу захисту і при цьому знали, що вони прострілюються і не відповідають технічним вимогам.

 

Читайте також:Слідчі Державного бюро розслідувань оголосило про підозри п’ятьом високопосадовцям Міноборони